veluwe

zaalcompetitie     Historie

Wat is de Mogema-Veluwezaalcompetitie

De Veluwezaalcompetitie is een competitie voor de D - E en F pupillen. De D pupillen spelen op het veld, terwijl de E en F pupillen in de zaal spelen.

Deze competitie is rond 1980 opgezet door Beert Reezigt (Owios), met als doel de jeugd de voetballoze winter, winterstop, door te laten komen. Er werd gespeeld in diverse gym of kleine sportzaaltjes. Aan het eind was er de prijsuitreiking, en kregen in elke poule de eerste drie een beker.

Sinds 1991/1992 heeft Willem van der Maaten de algehele leiding, gesteund door van elke vereniging een contact persoon. Deze komen elke eerste maandag van de maand Oktober bijeen om een indeling te maken, en rond Maart voor een evaluatie.

Nu word er in grote sporthallen gespeeld, De Brake, De Deel, De Talter, Aperloo,en op de Heide. De deelnemende verenigingen zijn; Dsv `61, Vsco `61, Hulshorst, Vierhouten, Nunspeet, Elspeet, Owios, `t Harde.

De prijsuitreiking is nu op de Maandag na de laaste speeldag in een kantine of Dorpshuis, vanwege de grote belangstelling.

Nu krijgen de eerste drie ook een beker, maar zijn er ook de twee grote Wisselbekers. Een voor de beste vereniging bij de F, en een voor de beste bij de E pupillen. Bij de D pupillen worden geen bekers uitgereikt. Ook krijgt elke deelnemer/ster een vaantje. Werd er eerst met brieven gewerkt voor de uitslagen en standen, er was nog niet bij iedereen een computer, nu word alles gemaild en op de site gezet.

De gehele competitie staat los van de KNVB, alles word door de verenigingen zelf geregeld. De D pupillen spelen op de velden, maar hebben wel KNVB verplichtingen, terwijl de F en E pupillen 7 zaterdagen aktief kunnen zijn in de sporthallen zonder KNVB verplichtingen. Bij de D pupillen worden dan ook geen bekers uitgereikt.

Hebt U/jij nog vragen/opmerkingen, dan kunt U/jij terecht bij een van de contact personen, of bij Willem van der Maaten.

We wensen iedereen veel speel plezier.